Rajhradický pohár ZV + SZVP

22.08.2012 21:43

V sobotu 18.8.2012 jsme se s Ekem zůčastnili našich prvních loveckých zkoušek! Byl to pro nás oba ohromný zážitek. Byla jsem tak nervózní, že se Eko ráno pozvracel a potom už to všechno šlo jako na drátkách :)

Počasí bylo velmi teplé cca 32°C a možná o trošku více. Nicméně, honitba byla dobře zazvěřená, takže když jsme nastoupili na pole ve dvanáct hodin, tak všichni psi z naší skupiny měli šanci pracovat na zvěři! Ekošek běhal moc pěkně, převedl daleké a prostorné hledání, vystavil zajíčka, na pernatou jsme bohužel nenarazili.

Na vodních zkouškách se nám trošku nepovedla naháňka v rákosí - Eko chtěl nahánět zajíce, kteří podupali loučku kolem rákosu. Ale při práci na vodě jsme byli označeni za nejlepší ze všech psů! Eko plaval přes 40 m, až jsem se skoro bála, že rybníček přeplave! Krásně prohledával hladinu a nechal se dobře ovládat. Při přinášení kachny z hluboké vody byl Eko velmi rychlý, kačenku vytáhl za 30s. a předpisově ji předal. Za naši práci na vodě jsme sklidili velký potlesk.

 

V celkovém pořadí jsme byli 8. ze 24 psů, a uzavírali jsme skupinu psů, kteří měli obě zkoušky v 1. ceně.

 

Děkuji Eko, jsi můj báječný pes! :)

 

Přikládám výsledky:

Zkoušky vloh: ZV_2012.pdf (721,8 kB)

Speciální zkoušky z vodní práce: SZVP_2012.pdf (721,8 kB)