Pečená dýně plněná jatýrky a houbami

11.09.2011 11:51

K tomuto receptu mě inspiroval recept z časopisu Apetit č. 11/2007: Dýně plněná hříbky, parmazánem a mascarpone.

Psí verze:

 

Ingredience:

1 dýně cca 1,5 kg

trs hlívy ústřičné, nebo jiné houby

několik lžic tvarohu

200 g jater

pár snítek tymiánu na ochucení

 

Postup:

Z dýně odřízneme vršek, který bude sloužit jako poklička.

Dýni vydlabeme lžící, semínka se vyhodí, dužina se smíchá s tvarohem, houbami a játry. Pro psí labužníky můžeme směs ochutit tymiánem.

Vzniklou směsí se dýně naplní a přiklopí se pokličkou z vršku dýně. Dýně se peče v troubě do změknutí cca 1 hodinu.

Podáváme po vychladnutí - pozor vnitřek chladne pomalu, doporučuji dýni upéct v poledne a servírovat až k večeři.

 

Fantazii se meze nekladou, do směsi je možné přidat vejce a maso, vše záleží na chuti pejska a zásobách v lednici :-)