Pečená dýně plněná jatýrky a houbami
K tomuto receptu mě inspiroval recept z časopisu Apetit č. 11/2007: Dýně plněná hříbky, parmazánem a mascarpone.
Psí verze:
Ingredience:
1 dýně cca 1,5 kg
trs hlívy ústřičné, nebo jiné houby
několik lžic tvarohu
200 g jater
pár snítek tymiánu na ochucení
Postup:
Z dýně odřízneme vršek, který bude sloužit jako poklička.
Dýni vydlabeme lžící, semínka se vyhodí, dužina se smíchá s tvarohem, houbami a játry. Pro psí labužníky můžeme směs ochutit tymiánem.
Vzniklou směsí se dýně naplní a přiklopí se pokličkou z vršku dýně. Dýně se peče v troubě do změknutí cca 1 hodinu.
Podáváme po vychladnutí - pozor vnitřek chladne pomalu, doporučuji dýni upéct v poledne a servírovat až k večeři.
Fantazii se meze nekladou, do směsi je možné přidat vejce a maso, vše záleží na chuti pejska a zásobách v lednici :-)